България, страната с най-малко ваксинирани хора в целия ЕС, е

...
България, страната с най-малко ваксинирани хора в целия ЕС, е
Коментари Харесай

Печален рекорд: в България никога не е имало толкова много заразени и починали от COVID-19

България, страната с минимум имунизирани хора в целия Европейски Съюз, е в плен на четвъртата вълна на пандемията. Числата го потвърждават напълно еднопосочно: маркиран бе печален връх както в броя на новозаразените, по този начин и в броя на смъртните случаи, породени от COVID-19.

Никога до момента

Както сочат данните на Единния информативен портал, за миналото денонощие са доказани 5863 нови случаи, а 243-ма българи са умряли вследствие от болест с ковид. От данните излиза наяве също по този начин, че 96,30% от умрелите не са били имунизирани.

Трябва да се означи, че този най-голям до момента брой на новозаразените е открит с рекорден брой проби - близо 52 000. Досега денят с най-вече случаи в страната беше 30 март, а денят с най-вече умряли беше 30 ноември 2020 година, когато бяха регистрирани 221 смъртни случая. По време на тази вълна най-вече смъртни случаи до момента бяха регистрирани на 19 октомври, когато починаха 214 души. Статистиката демонстрира, че от началото на пандемията до момента в България са умряли 23 316 души. От данните научаваме още, че приетите в болница все още са 7128, а в интензивни отделения са 608 души. Новопостъпилите в болница през последните 24 часа са 1379, като 90,72% от тях не са имунизирани.

Ваксинацията още веднъж буксува

Още по-тревожно звучи на този декор статистиката за поставените ваксини - едвам 15 166 през последното денонощие, което е надалеч от стойностите в първите дни след оповестението на новината за въвеждане на зелените документи. До момента в България са сложени общо 2 743 549 дози от имунизациите против ковид.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР