България страда от високи нива на корупция и тежка бюрокрация.

...
България страда от високи нива на корупция и тежка бюрокрация.
Коментари Харесай

Зеленогорски: Важна е не системата, а как държавата ще се справи с купения вот

България страда от високи равнища на корупция и тежка администрация. Трябват действителни дейности и ГЕРБ да се откажат от практиката да стартират нещо и да не го довършват.

Това разяснява по БНР Найден Зеленогорски от „ Движение България на жителите “ от Реформаторския блок.

Липсва идея. Цели 20 години не можем да реализираме напрадък, а неразбираемите административни процедури тормозят всеки ден българските жители, сподели още Зеленогорски. Още в 43-ото Народно заседание от Република България бяхме предложили безмълвното единодушие, само че това беше неглижирано, напомни той. В Плевен преди 10 години започнахме да предоставяме електронни услуги на жителите, за какво това не може да се случи и в страната, попита реторично той и бе безапелационен, че въвеждането на електронното ръководство би трябвало да е приоритет.

Надявам се, че за това, което настояват от болшинството ще намерят и воля да го изпълнят, тъй като корупцията и тежката администрация са сериозна спирачка пред развиването на България, разяснява Зеленогорски. Относно битката с корупцията той добави, че законопроектът, направен от Меглена Кунева и екипът й е добър, разискван и подсилен е и от Борисов, Захариева, Цачева, от патриотите, по тази причина не вижда причина да се написа нов план, в случай че задачите не са разнообразни от работещ закон.

Относно смяната на изборната система и проведената от Република България през седмицата полемика с представители на десни партии, специалисти и жители, Зеленогорски съобщи, че най-важното е не каква е системата, а по какъв начин страната ще се оправи с 30% платен и корпоративен избор. Това е неефективна народна власт и нищо няма да помогне, в случай че не се прекратят опциите за изборни операции, безапелационен бе той. За ефикасни и почтени избори би трябвало да има изчистване на изборните описи от „ мъртвите души “, да се вкара машинно и електронно отдалечено гласоподаване, професионална изборна администрация. Ако има почтен развой, с понижаване на прага за преференциите, унищожаване на отбраната на първия и наложителна преференция, ще се реализира мощен мажоритарен избор, добави той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР