България стои на едно от челните места по нотификация на

...
България стои на едно от челните места по нотификация на
Коментари Харесай

Маргаритов: Една трета от съобщенията за опасни храни в ЕС, са от България

„ България стои на едно от челните места по нотификация на рискови артикули от хранителен генезис в Европейски Съюз. Това значи, че към 1/3-та от известията за рискови храни, са получени от България. Това може да значи и че контролните органи прецизно наблюдават пазара ”. Това съобщи Димитър Маргаритов, някогашен шеф на Комисията за отбрана на потребителите, по Нова ТВ във връзка случая с 8-годишно дете, което си е изгорило хранопровода, отпивайки от сокче в хотел.

По думите му в последните години е основана добра организация, при която, в сходни случаи се изтеглят съответни партиди артикули. „ Има подобен логаритъм и той може да работи сносно. Сега има една безкритичност на пазара, което е причина за сходен вид произшествия. Важно е да се стегнат редиците и да се внимава ”, сподели Маргаритов.

Той похвали съответната реакция на родителите, които са взели бутилката със сок, от която е пило детето. Това ще помогне за определяне на обективната истина, счита той. Ако институциите си свършат работа, ще може да се откри повода за този случай, уверен е Маргаритов.

Той посъветва при сходна обстановка – хората да попаднат на рискови храни, по опция да запазят част от този артикул, с цел да се уведомят и проверяващите органи и да се стигне до глоба.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР