България става част от международната програма "Космическа поща", благодарение на

...
България става част от международната програма "Космическа поща", благодарение на
Коментари Харесай

България става част от програмата Космическа поща

България става част от интернационалната стратегия "Космическа поща ", с помощта на която сред 15 септември и 23 октомври българските възпитаници ще могат да изпратят картички със свои послания в Космоса.

Те ще бъдат изстреляни с ракетата New Shepard ( "Ню шепърд "), създадена от компанията на Blue Origin ( "Блу произход "). Ученици от цялата страна имат шанса да си показват своята роля в бъдещето на планетата като потърсят отговор на въпроса "Защо Земята има потребност от Космоса? ".

Пощенските картички освен ще полетят при идните изстрелвания на ракетата, само че и ще бъдат изпратени назад до всеки възпитаник с пощенски щемпел "Летял в космоса ". Така, всеки участник ще се снабди с достоверна пратка от космоса. За да се включат в програмата в точния момент, картичките ще бъдат събирани от свои специфични вестоносци, които ще посетят безплатно всяко учебно заведение.

Програмата има и своя физическа пощенска кутия - специфична мини ракета, ситуирана в детския теоретичен център "Музейко ", в София, в която бъдещите откриватели ще могат сами да пуснат своето обръщение.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР