България стартира блестящо на Европейското първенство по волейбол за жени.

...
България стартира блестящо на Европейското първенство по волейбол за жени.
Коментари Харесай

Лъвиците обърнаха Хърватия на Евроволей

България започва ослепително на Европейското състезание по волейбол за дами. В първия си мач в Група В състезателките на Лоренцо Мичели обърнаха Хърватия с 3:1 гейма (23:25, 25:23, 25:20, 25:18) в " Арена ди Монца " макар злополучно изгубения първи гейм с 23:20.
Радостина Маринова бе най-резултатна в мача с 23 т., а Мира Тодорова добави 12. Мартина Самадан означи 15 т. за Хърватия
В другите срещи от Група В Италия разгроми Румъния с 3:0, а Босна и Херцеговина надви с 3:2 над Швейцария. Снощи нашите играха с босненките.
" Чувствам се горделив, тъй като видях по какъв начин нашите девойки изстрадаха успеха. Волейболът е групов спорт. В този мач видяхме какъв брой сплотена група е българският тим. Бориха се дружно и не се предадоха. Затова и аз, и всички българи би трябвало да са горди от тях след този мач ", счита италианецът. " Нашият тим игра по-силен волейбол. През първия гейм направихме много неточности, някои повторихме във втория. Но като цяло по-силните бяхме ние ", сподели още треньорът.
" Гледам по какъв начин целият тим работи. Радостина е нашият нападател. Тя си вършеше работата. А тя също е и начален удар, и отбрана. В тези съставни елементи Маринова беше също по този начин добра. Босна и Херцеговина е измежду най-хубавите в групата ни. Разбира се, и Италия. Предстои ни още една огромна борба ", приключи Мичели. >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР