България спечели втори медал в двубоя и нови 4 отличия

...
България спечели втори медал в двубоя и нови 4 отличия
Коментари Харесай

Владо Урумов с бронзов медал в изхвърлянето на европейското по щанги

България завоюва втори орден в дуела и нови 4 оценки в обособените извършения през втория ден на продължаващото в Букурещ европейско състезание по повдигане на тежести за мъже и дами.

В кат. 62 кг 18-годишният Стилян Гроздев стигна до среброто със 293 кг в крайното класиране, а варненецът Владимир Урумов остана четвърти с 282 кг. Още в изхвърлянето нашите завоюваха два медала, като Стилян Гроздев бе решителен и сграбчи златото със три съвършени опита и крайните 135 кг. Владимир Урумов не съумя в стартовите 125, само че по-късно мина с триумф през 127 и 130 кг, което бе задоволително за бронз в упражнението. В изтласкването Стилян водеше до последните опити, в които не съумя да отговори на мощната крайна офанзива на първенеца Шота Мишвелидзе от Грузия, събрал дуел 299 кг. Трети в крайното класиране е румънецът Йонут Илие с един кг повече от Владо Урумов.

Стилян е една от младите очаквания на български щанги. Той е единствено на 18 години, рожба на русенската школа с треньори Радослав и Кристина Атанасови. Гроздев е европейски първенец за юноши от Полша при 17-годишните и златен медалист от Израел при 20-годишните юноши. Миналата година взе бронз в изтласкването от Европейското за мъже в Сплит, а преди три години бе трети при 20-годишните в Клайпеда (Лит).

Владимир Урумов е бронзов медалист в същата категория от Европейското състезание за мъже преди две години във Форде (Норвегия). Той тренира във Варни при Живко Томов.

Това е втори орден в дуелите за България на Европейското в Румъния откакто през вчерашния ден Даниела Пандова сграбчи бронза при най-леките със 165 кг. Общо в обособените извършения към този момент имаме 6 оценки - златен, два сребърни и три бронзови медала.

По-рано денем Мая Иванова се подреди седма в крайното класиране на кат. 53 кг. Възпитаничката на хасковския треньор Живко Архондиев изхвърли 76 кг, по-късно изтласка 92 за дуел 168 кг. Полякинята Йоана Лоховска дублира купата със 196 кг, пред две италианки Дженифер Ломбардо със 191 и Джорджия Русо със 186 кг.

Утре на Европейското в Букурещ имаме единствено един представител. Диян Минчев ще се състезава в кат. 69 кг от 20.36 ч. българско време.

Бронзовата Даниела Пандова и сребърният Стилян Гроздев се завръщат в България на следващия ден, сряда, 28 март, с полет от Букурещ, кацането е планувано за 19.15 ч. на Терминал 2 на Аерогара София.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР