България спечели трети пореден двубой в Купа Дейвис и по

...
България спечели трети пореден двубой в Купа Дейвис и по
Коментари Харесай

България е в група I на Купа Дейвис: Какво означава това и какво следва?


България завоюва трети следващ дуел в Купа Дейвис и по този метод реализира по този начин мечтаната цел – да влезе за първи път в Световна група I на отборния шампионат.

Но какво значи това в действителност? На процедура сега България е част от 40-те най-хубави тима в шампионата. След квалификационния кръг станаха ясни 16-те участника във Финалите в края на сезона – с групова фаза през септември и елиминации през ноември.

България е част от идващите 24 тима – тези, които ще играят в мачовете от Група I през септември. Това са 12-те отбора, изгубили в квалификациите за Финалите и 12-те, спечелили плейофите си за група I, измежду които е и България.

По правилник в границите на идващите 10 дни ще бъде изтеглен жребият, който да дефинира съперникa на българските тенисисти и дали ще бъдат домакини или посетители. С оглед на позицията в ранглистата на Купа Дейвис, то е несъмнено, че воденият от Валентин Димов ще бъде непоставен и ще играе против някой от 12-те тима с най-голям коефициент.

Всъщност със своята 56-а позиция България е най-нискоранкираният тим в Група I. Сред евентуалните противници по отношение на настоящата ранглиста са тимове като Германия, Казахстан, Белгия, Австрия, Аржентина, Колумбия, Унгария, Япония, Словакия и други.

Евентуален триумф в конфликта през септември би изкачил тима на една стъпка от допустимо най-високото равнище – присъединяване във Финалите на 16-те най-хубави. В този случай „ лъвовете “ биха играли в квалификациите през март 2023. При загуба през септември България се връща на досегашната стъпка – плейоф за група I.

В успехите в последните три дуела основните настоящи лица на сингъл бяха Димитър Кузманов и Александър Лазаров. Остава отворен въпросът, дали за конфликта през септември към тима биха могли да се причислят Григор Димитров и Адриан Андреев.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР