България спечели два отборни приза на Европейско първенство по вдигане

...
България спечели два отборни приза на Европейско първенство по вдигане
Коментари Харесай

България завоюва два отборни приза на Европейското първенство по вдигане на тежести в Полша

България завоюва два отборни наградата на Европейско състезание по повдигане на тежести до 15 и до 17 години в Рашин (Полша). Призовите оценки заслужиха двата отбора при младежите.

При 15-годишните родните национали се подредиха на пето място с 269 точки, извоювани от петима обещаващи гении. Отборен първенец е Украйна с 652 точки, пред Полша 618, Турция 547 и Грузия 450. Първите два отбора бяха с цялостни тимове от по 10 души на шампионата в предградието на Варшава, а в класирането място откриха щангисти от 20 страни.

При 17-годишните българите се класираха на четвъртата позиция с 510 точки, извоювани от деветима души. Отборен първенец са домакините от Полша с 622 точки, пред Украйна 585 и Армения 534. В подреждането са представители на 28 народи.

" Всички състезатели демонстрираха действителните си благоприятни условия, някои даже ги надскочиха. За да просперираме и част от тях да доближат до мъжкия спорт би трябвало централизирана подготовка. Така, както го вършат редица страни, които сега са пред нас в отборните класирания. Искам да благодаря на клубовете, които не стопират да работят в меко казано неприятни условия ", разгласи лидерът на групата в Рашин Пламен Братойчев.

От Полша българските щангисти се завръщат с общо девет медала: един златен, пет сребърни и три бронзови. Само в дуелите имаме сребро на Мартин Станев (49 кг) и Нино Симеонов (55 кг), както и бронз на Ангел Георгиев (+102 кг).

Последната група се прибира през днешния ден с полет от Варшава, като се чака самолетът да кацне към 13.50 часа на Терминал 2 на летище София.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР