България смята за необходимо включването в дневния ред на предстоящите

...
България смята за необходимо включването в дневния ред на предстоящите
Коментари Харесай

Павлова пред ТАСС: България ще включи в дневния ред на ЕС въпроса за санкциите срещу Русия


България счита за належащо включването в дневния ред на идните диспути в Европейския съюз на въпроса за глобите против Русия като един от предпочитаните. Това декларира министърът на европейското председателство Лиляна Павлова пред ТАСС.

България стана ротационен ръководител на Съвета на Европейския съюз. Министърът на българското председателство на Европейски Съюз Лиляна Павлова съобщи пред ТАСС, че в идващите 6 месеца в София ще се проведат 300 публични мероприятия, в това число 30 с присъединяване на водачите на европейските страни, а България ще бъде посетена от над 25 000 посетители.

„ В рамките на нашето председателство ще се проведат 300 срещи в България и 1500 на високо експертно равнище в Страсбург и Брюксел. Очакваме, че за тези 6 месеца страната ще бъде посетена от към 25 000 посетители “, заяви тя.

По думите на министъра като ръководител на Съвета на Европейски Съюз България ще извършва ролята на координатор. При посредничеството на София не престават договарянията за излизане на Англия от Европейски Съюз, създаването на миграционната политика, подготовката на дълготрайното финансово съглашение, ще се разискват въпросите на районното развиване на държавите-членки на Европейски Съюз, интеграцията на Западните Балкани в европейската общественост, въпросите на образуване на общата европейска защита, общия дигитален пазар и други тематики.

[b]Също по този начин България има намерение да сложи въпроса и за свалянето на антируските наказания.

„ Министър-председателят Бойко Борисов и българското държавно управление считат за належащо включването в дневния ред на идните диспути на въпроса за глобите като един от предпочитаните. Този въпрос ще се разисква в разнообразни формати, с цел да се откри най-хубавото решение и да се позволи казуса “, по-рано бе декларирала Павлова, отговаряйки на въпрос на ТАСС. [/b]

„ В основен за Европейски Съюз миг България за пръв път стана ръководител на Съюза. Вярвам, че сполучливо ще работим по предпочитаните тематики, които сме декларирали, и ще запазим приемствеността “, акцентира в новогодишното си послание министър председателят Бойко Борисов. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР