България след 1990 г. преживя два фалита, някой да ги

...
България след 1990 г. преживя два фалита, някой да ги
Коментари Харесай

Софиянски: Виновните ще разследват приватизацията

" България след 1990 година претърпя два банкрута, някой да ги ревизира? Първият по времето на Луканов, когато спряхме на плащаме външния дълг. Вторият беше по времето на Жан Виденов и когато страната през Българска народна банка банкрутира 8 банки. Защото тогава всички Българска социалистическа партия, и Бойко Борисов, и Корнелия Нинова, когато банкрутираха страната. Какви милиарди ти може да вземеш при едно извънредно ниско доверие? Комунистите са си комунисти. Затова бяха отговорни всички, тези които през днешния ден ще ни проверяват. "
Това сподели някогашният длъжностен министър председател и кмет на София Стефан Софиянски.
" Защо породи този проблем с приватизацията, тъй като Българска социалистическа партия и ГЕРБ се сбиха за корупцията. В идващия миг след този спор внезапно и едните и другите се сетиха, че последните 12 години са били единствено те и тогава като видяха, че борейки се против корупцията се борят против личната си корупция взеха решение да пренесат интервала по-назад. ", напомни още той.
" Кой ни ръководи през последните години? От 1 януари 2007 – Станишев и Борисов и Орешарски, който е произходящ на Станишев ", напомни той.
Според Софияски остават два въпроса:
" Първият е за отминалостта – в случай че беше откровена тази битка какво пречеше да стартира от 2009-2010 година Тогава нямаше да има потребност да се приказва за отминалост, нямаше да е отминала. Борисов и Филчев бяха извънредно близки другари, даже аз си изпатих от това нещо, сподели още Софиянски в изявление за bTV.
Вторият въпрос е, като ще правиш проверка почнал ли си от тези, на които не е изтекла отминалостта? Не си почнал от тези, на които не е свършила отминалостта, а се заемаш с другите. И чуваме разногласието на Борисов и Българска социалистическа партия, че би трябвало да се ревизира. Какво, обаче, никой не загатва какво не се ревизира. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР