България Силни бури и градушки в страната, четирима души пострадаха

...
България Силни бури и градушки в страната, четирима души пострадаха
Коментари Харесай

Силни бури и градушки в страната, четирима души пострадаха във Варна

България Силни стихии и градушки в страната, четирима души пострадаха във Варна Вижте какво ще е времето в идващите дни  Венелина Стоянова 3 август 2019, 21:15 .a{fill:#fff;}.b{fill:#676767;}  Силни стихии и градушки в страната, четирима души пострадаха във Варна
Силни стихии и градушки в страната, четирима души пострадаха във Варна
 Стопани на домашни свине остават на пътя Ямбол-Сливен
Стопани на домашни свине остават на пътя Ямбол-Сливен
 Работодатели сезират Европейска комисия и Комисия за защита на конкуренцията за нарушавания в енергетиката
Работодатели сезират Европейска комисия и Комисия за защита на конкуренцията за нарушавания в енергетиката
 Кристалина Георгиева: За мен е чест да съм номинирана за шеф на МВФ
Кристалина Георгиева: За мен е чест да съм номинирана за шеф на МВФ
 ДНСК ще апелира решението за
ДНСК ще апелира решението за " Златен век "
 НЕК има нов шеф
НЕК има нов шеф
 Караянчева: Ураганът в Кърджали смачка колата на татко ми
Караянчева: Ураганът в Кърджали смачка колата на татко ми
 Кой би трябвало да се тормози от Слави Трифонов в политиката
Кой би трябвало да се тормози от Слави Трифонов в политиката

етирима души са потърпевши при строшаване на стъкло в детски магазин във Варна по време на бурята, която се развихри в града през днешния ден след 17 ч. Това оповестиха за Радио "Фокус " - Варна от ОДМВР. По непотвърдена информация измежду тях има и дете. Стъклото се е счупило в огромен магазин, в който се продават артикули за дома, детски играчки и други. На място е изпратен екип на Гражданска отбрана, само че до тяхната интервенция не се е стигнало. Веднага е извикана и кола за спешна помощ.

По информация на доктор Мая Рашева потърпевшите са отведени в МБАЛ "Св. Анна ", само че измежду тях няма такива с тежки пострадвания. Най-вероятно няма да се наложи хоспитализация.

Силна стихия удари за следващ път и Кърджали . Градушка с размерите на бобови зърна се изсипа в града, заяви Darik news. Тепърва ще стане ясно има ли вреди и потърпевши.

В следобедните часове стихия с едра градушка удари и Врачанско . Ледените парчета се унищожили огромна част от реколтата в района. Има и вреди по здания. Стихията е изпочупила прозорци и цигли на къщи. Повалила е десетки дървета по пътищата.

Пороен дъжд и гръмотевична стихия се развихриха в доста обитаеми места на Благоевградска област, съобщи БНР. Банско беше ударено от градушка с величина на лешник. В регионалния спешен щаб все още не са постъпили сигнали за потърпевши хора, наводнени къщи и проблеми по главните пътни артерии. В някои обитаеми места беше прекратено електрозахранването. Бурята и мощните дъждове бяха краткотрайни.

Силният вятър, съпроводен с гръмотевици, повали дървета на доста места и в област Велико Търново и затрудни придвижването. Екипи на енергодружеството отстраняват 22 повреди в района.

Градушка и проливен дъжд удариха дупнишкото село Дяково . За към 20 минути са нанесени огромни вреди на реколтата - най-много на зеленчуковите градини.

В петък вечер в София мощна стихия лиши живота на 55-годишен мъж,

а 50-годишна жена е в тежко положение в болница "Света Анна ", съобщи представителят на Центъра за незабавна здравна помощ в София Катя Сунгарска. Инцидентът е станал в с. Долни Богров. Смята се, че клон от дърво е паднал до или върху палатката, в която били двамата.



11 литра на квадратен метър дъжд е паднал в Столицата при разразилата се гръмотевична стихия.

Стигна се и до проблеми с въздушния трафик.

Полети от Летище София късно нощес бяха отклонени за кацане в Букурещ, съобщи NOVA.

Около 80 сигнала за паднали дървета са постъпили в Столична община.

Днес жълт код за вятър и гръмотевици бе в действие за 10 области на страната,

а единствено за вятър – в 8. Предупреждението за вятър с гръмотевици бе годно за областите Видин, Монтана, Враца, Русе, Търговище, Шумен, Разград, Силистра, Добрич и Варна.



В неделя ще доминира слънчево време,

с краткотрайни нараствания на облачността, само че единствено на обособени места, основно в източните и планинските региони ще превали кратковременно. Северозападният вятър ще отслабне до сдържан. Максималните температури ще бъдат сред 24 и 29 градуса.

През нощта над по-голямата част от страната облачността ще намалее до най-вече ясно. Значителна ще е към момента над източните региони, където на обособени места ще превалява дъжд с гръмотевици. Ще продължи да духа сдържан северозападен вятър.

Над Черноморието

ще доминира слънчево време с краткотрайни нараствания на облачността, само че без основни превалявания. Ще духа до сдържан север-северозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 26-27 градуса. Температурата на морската вода е 26-28 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините

ще доминира слънчево време. След обяд ще се развие купеста облачност и на обособени места ще превали временен дъжд. Ще духа мощен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра към 18 градуса, на 2000 метра - към 10 градуса.

В понеделник

ще продължи да духа северозападен вятър, само че ще отслабне още. Максималните температури ще са под 30 градуса. Ще доминира слънчево време, към и след обяд с купеста облачност, на обособени места ще има и краткотрайни валежи, най-вече слаби.

Във вторник

ще е най-вече слънчево и съвсем безшумно. Температурите ще се покачат.

 Слънце през днешния ден, идва смяна и кодове за дъжд Слънце през днешния ден, идва смяна и кодове за дъжд  Какво ще е времето през август Какво ще е времето през август  Дъжд и гръмотевици през днешния ден, вижте къде Дъжд и гръмотевици през днешния ден, вижте къде  Бурите се завръщат, вижте къде ще вали Бурите се завръщат, вижте къде ще вали

Instagram.
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Венелина Стоянова Източник: стихия жертва София жълт код превалявания гръмотевици .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
6 коментара Не пропускай  <br> Караянчева: Ураганът в Кърджали смачка колата на татко ми <br>
Караянчева: Ураганът в Кърджали смачка колата на татко ми
 " Проклятието Кенеди ": 22-годишна внучка умря  <br> <strong> 10 вдъхновяващи </strong> цитата от Исабел Алиенде <br>
10 вдъхновяващи цитата от Исабел Алиенде
 <br> Кейти Пери би трябвало да заплати <strong> 2,78 млн </strong>. за плагиатство <br>
Кейти Пери би трябвало да заплати 2,78 млн . за плагиатство
 1 Марта Стюарт на 78: От подиума до кухнята, от стоковата борса до пандиза (ГАЛЕРИЯ)  1 Клаудия Шифър още веднъж гола на корица (СНИМКИ)  1 3 топ дестинации на южното ни Черноморие (ВИДЕО)  1 Дубай - най-щастливото място на Земята? --> АКЦЕНТИ  Марта Стюарт на 78: От подиума до кухнята, от стоковата борса до пандиза (ГАЛЕРИЯ) Марта Стюарт на 78: От подиума до кухнята, от стоковата борса до пандиза (ГАЛЕРИЯ)  Клаудия Шифър още веднъж гола на корица (СНИМКИ) Клаудия Шифър още веднъж гола на корица (СНИМКИ)  3 топ дестинации на южното ни Черноморие (ВИДЕО) 3 топ дестинации на южното ни Черноморие (ВИДЕО)  Дубай - най-щастливото място на Земята? Дубай - най-щастливото място на Земята? Последни  градушка Силни стихии и градушки в страната...  Близо 600 задържани на митинг в Москва Близо 600 задържани на митинг в Москва  митинг Ямбол Сливен Стопани на домашни свине остават на пътя...  <p>Автобус с деца се възпламени по време на движение</p> Автобус с деца се възпламени по време на придвижване  Windows 10 Нужна ли е антивирусна стратегия за Windows 10  Работодатели сезират Европейска комисия и Комисия за защита на конкуренцията за нарушавания в енергетиката Работодатели сезират Европейска комисия и Комисия за защита на конкуренцията за нарушавания в...  Селин Дион Селин Дион с нова къса прическа на корицата на списание  Вкусни и не толкоз мазни предписания Вкусни и не толкоз мазни предписания  <p>Срина се канара върху плаж в Калифорния, <strong>трима души загинаха</strong></p> Срина се канара върху плаж в Калифорния, трима души...  <p><strong>Крака като на топмодел </strong>в домашни условия - няколко потребни съвета</p> Крака като на топмодел в домашни условия - няколко...  Кристалина Георгиева Кристалина Георгиева: За мен е чест да съм номинирана...  Сорша Кенеди Хил Внучката на Кенеди се борела с психологично заболяване  Тази жена ще ви въодушеви да спортувате. Веднага! Тази жена ще ви въодушеви да спортувате. Веднага!  <p><strong>Мръсните места у дома</strong>, за които не подозирате</p> Мръсните места вкъщи, за които не подозирате  <p><strong>57-годишна жена</strong> самокатастрофира в Благоевград, <strong>шофирала пияна</strong></p> 57-годишна жена самокатастрофира в Благоевград...  Монашеството - най-високата чест в бирманското семейство Монашеството - най-високата чест в бирманското семейство  Защо Турция към този момент не желае бежанците от Сирия Защо Турция към този момент не желае бежанците от Сирия  Кристалина Георгиева Кристалина Георгиева е европейският претендент за...  Златен век ДНСК ще апелира решението за " Златен век "  НЕК има нов шеф НЕК има нов шеф Всичко от през днешния ден Виц на деня Катаджия стопира перничанин: - Книжка имаш ли? - Имам! - Технически обзор предходна ли е колата? - Да! - А за какво си без колан? -… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Българката, разкрила пред света историята на София  Имаме 18 месеца да спасим планетата  Джей Ло е ослепителна в рокля на , разряза  Да гаснеш в клетка пред очите на хората: Флориана  Върховен административен съд с решение в интерес на еднополовите фамилии Върховен административен съд с решение в интерес на еднополовите фамилии  36 години по-късно - актрисата от Водещи вести  <p>Автобус с деца се възпламени по време на движение</p> Автобус с деца се възпламени по време на придвижване  <p><strong>57-годишна жена</strong> самокатастрофира в Благоевград, <strong>шофирала пияна</strong></p> 57-годишна жена самокатастрофира в Благоевград, карала пияна  Защо Турция към този момент не желае бежанците от Сирия Защо Турция към този момент не желае бежанците от Сирия  Сорша Кенеди Хил Внучката на Кенеди се борела с психологично заболяване  Тази жена ще ви въодушеви да спортувате. Веднага!

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР