България ще заведе колективен иск срещу приетото споразумение по пакет

...
България ще заведе колективен иск срещу приетото споразумение по пакет
Коментари Харесай

България завежда иск по пакет „Мобилност”

България ще заведе групов иск против признатото съглашение по пакет „ Мобилност ”. Това разгласи транспортният министър Росен Желязков на ексклузивен брифинг, оповестява bTV.
Споразумението планува камионите да се прибират на всеки 8 седмици след датата им на тръгване от страната, в която са регистрирани. В първичния план срокът беше 4 седмици. Въпреки че интервалът зад граница е повишен, Желязков уточни, че тази процедура ще опонира на зелената политика в Европейския съюз.

По думите му Европейската комисия по превоз също е изразила запас към пакета със същите доводи – връщането на тежкотоварните камиони ще докара до по-голямо замърсяване и няма по какъв начин да се реализира задачата за въглеродните излъчвания да се понижат с 90% до 2050 година

Според съглашението водачите ще би трябвало да се връщат в страната, в която е записано транспортното средство или по адресната си регистрация, най-малко един път на 4 седмици, без значение къде се намират в Европа. По думите на транспортния министър тази мярка е дискриминативна, тъй като не е съобразена с волята на лидера къде желае да прекара своята отмора.

По отношение директивата за командироване е признат хибридният модел – възбрана за превозване на 45-часовата седмична отмора в кабината на камиона. Според Желязков преди да се изградят охраняеми паркинги със съответните улеснения е недопустимо да се приема сходна корекция.

Транспортният министър уточни, че преходният интервал за признатите съглашения е 18 месеца, само че те надали ще бъдат дефинитивно гласувани тази година, тъй като Европейският парламент ще работи до 20 декември.

Ползван на 45 часова седмична отмора в кабината – възбрана – създаване на охраняеми паркинги, предоставящи съответните улеснения.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР