България ще загуби около 1 млрд. от т.нар. коалиция на

...
България ще загуби около 1 млрд. от т.нар. коалиция на
Коментари Харесай

Овчаров прогнозира цената на газа

„ България ще загуби към 1 милиарда от така наречен „ коалиция на войната ”. Това е коалиция, която се пробва по всякакъв начин да си обезпечи поддръжката на Запада. През април министърът на енергетиката позволи източване на 120 м.куб. от находището " Чирен ". Нагнетяват ги през септември и октомври, когато цената на газа е над 300 лева./мегават час. Сега се точат нагнетените количества, които са четворно по-скъпи ". 

Това съобщи в предаването „ Денят онлайн ” по NOVA NEWS Румен Овчаров, някогашен енергиен министър и някогашен народен представител от Българска социалистическа партия.

„ Номинацията на Николай Павлов (за енергиен министър от проектокабинета на ГЕРБ) не беше инцидентна, изборът му бе напълно верен. Николай (Павлов) е исполин в професионален проект. Кирил Петков не инцидентно подскачаше, лъжеше брутално от парламентарната естрада, само че по този начин си може индивидът ”, изясни Овчаров.

Според него Павлов сподели няколко неща, които " разрушават на пух и прахуляк всички изказвания на Политическа партия ". „ От 1 юли поради тях (ПП) изискуем 180 млн. $ повече. Като прибавим и парите за отхвърли от съветските доставки, България единствено за трите месеца надплати към 580 млн. лв..

Относно политическата рецесия и опитите да бъде формиран постоянен кабинет, той заключи, че обстановката е комична.

 „ Щеше да бъде смешно, в случай че не беше тъжно. ГЕРБ явно се позаблудиха от сполучливия избор на ръководител на Народното събрание, може би от така наречен търпимост с президента и взеха решение, че могат с малко макиаж да влязат непосредствено във властта през парадния вход ”, сподели Овчаров.  

„ ГЕРБ избързаха и високомерието им докара вчерашния резултат. Днес от Политическа партия влязоха във етапа, в която бяха преди година и няколко месеца. С 50 депутата вместо да търсят поддръжка, те слагат условия. Помните Слави Трифонов по какъв начин поставяше условия и къде стигна ”, сподели някогашният министър в кабинета на Сергей Станишев.

Относно опита за сформиране на кабинет, той сподели: „ Две партии, които не са научили нищо ново, се пробват с ултиматуми да дефинират бъдещето на страната. ГЕРБ ще би трябвало да разбере, че би трябвало да се откаже от нещо – по какъв метод ще бъде определен новият Висш съдебен съвет. Политическа партия вместо да слагат условия на ляво и на дясно, да помислят какво и по какъв начин да поддържат ”.

За президентското несъгласие върху измененията в ИК той сподели: „ Не виждам причина Българска социалистическа партия да се откаже от частичното връщане на хартиената бюлетина – партията, която най-вече е губила от хартиена бюлетина, е Българска социалистическа партия ”. Според него действителната изборна интензивност е към 30%, а не 39%.

„ Т.нар. псевдореволюционери демонстрираха, че техният модел на ръководство не се разграничава от паралелния модел на ГЕРБ - не можем да свалим основния прокурор, само че ще си създадем комисия, управлявана от наш човек, той ще прави това, което ние му кажем ”, изясни обстановката Румен Овчаров.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР