България ще загуби 7 милиона евро по Програмата за морско

...
България ще загуби 7 милиона евро по Програмата за морско
Коментари Харесай

България губи 7 млн. евро по програмата за рибарство

България ще загуби 7 милиона евро по Програмата за морско дело и риболовство (2014-2020), поради неусвоени в точния момент средства и изтекли периоди. В резултат от това земеделският министър Десислава Танева уволни шефа на дирекция " Морско дело и риболовство " в министерството и назначи на негово място Стоян Котов.

В Министерството на земеделието, храните и горите е било получено писмо от Европейската комисия, с което Европейска комисия уведомява България за налагана финансова промяна на програмата, след която тя се понижава на 106 милиона евро. Причината: неусвоени средства за 2014 година и 2015 година, които трябвало да се усвоят най-късно до 2018 година

Днес МЗХГ потвърдиха пред OFFNews информацията, оповестена в " 24 часа ", а министър Танева разяснява въпроса пред публицисти в Народното събрание.

Марков ръководи дирекцията " Морско дело и риболовство " през последните 2 година Именно тя дава отговор за използването на ограниченията по програмата. Налице е обаче голямо закъснение при оповестяването на ограниченията, несъблюдение на периодите и даже липса на връзка с Управляващия орган. На новия шеф Котов е предоставено да преодолее закъсненията посредством всички нужни ограничения.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР