България ще влезе следващата година в Шенген, работейки с Нидерландия

...
България ще влезе следващата година в Шенген, работейки с Нидерландия
Коментари Харесай

Радев: България ще влезе в Шенген следващата година, най-късно октомври 



" България ще влезе идната година в Шенген, работейки с Нидерландия и Австрия.

Най-късната дата е октомври, ще създадем всичко допустимо този период да се форсира.

И на този съвет ще повдигнем тематиката с президента на Румъния ", съобщи президентът Румен Радев преди съвещанието на Европейския съвет в Брюксел.


По думите му това е значимо за развиването на страната, за европейското бъдеще на България, за възхода на българската стопанска система, за стандарта и качеството на живот в България.
Влизането в Шенген значи мигновено да се отстранен големите опашки по границата ни с Гърция и Румъния, ще има и позитивен резултат върху туризма, добави Румен Радев.

Според президента влизането на България в Шенген значи по-голям приток на задгранични вложения в страната ни.

" Това е битка за нашето достолепие. За първи път България получава такава поддръжка от всички страни членки и от всички европейски институции. Оценяват се всичките ни старания за защита на общата граница, за битката с незаконния трафик на мигранти, с вторичната миграция, ние разкриваме от ден на ден незаконните мрежи - транснационални и вътрешни. Трябва да помогнем Нидерландия и Австрия да решат вътрешнополитическите си проблеми ", добави президентът.

Той разясни, че България приканва за ангажиране с ясни времеви периоди и доста точни критерии.

" България е изпълнила всички механически критерии, към момента има искания от страна на Нидерландия и Австрия. На път сме да реализираме прецизен период за приемането на България в Шенген, който да бъде необратим. Догодина България ще се причисли към Шенген изрично. Румъния осъзнава, че най-хубавата тактика е двете страни да вървим дружно ", сподели още Румен Радев, представен от Българска национална телевизия.

Редно е и втората политическа мощ да получи в допълнение време за договаряния за сформиране на кабинет, съобщи още Румен Радев.

" Всеки опит за сформиране на кабинет би трябвало да бъде насърчаван. Първата политическа мощ получи в допълнение време за тези старания. Редно е и втората политическа мощ да има някакво в допълнение време за договаряния ", уточни президентът.

" Дано това в допълнение време да се употребява с изключение на за сформиране на кабинет и за приемането на някои значими закони, а не за предизборна пропаганда ", сподели още президентът.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР