България ще влезе следващата година в Шенген, работейки с Нидерландия

...
България ще влезе следващата година в Шенген, работейки с Нидерландия
Коментари Харесай

Румен Радев остава амбициран за Шенген, но за октомври 2023 г.

България ще влезе идната година в Шенген, работейки с Нидерландия и Австрия. На този съвет, дружно с Румъния още веднъж ще повдигнем тематиката. Това съобщи пред публицисти в Брюксел президентът Румен Радев.

Той уточни, че страната ни желае да се ангажира с ясни времеви периоди. Държавният глава разясни, че сме изпълнили критериите за участие и няма да се връщаме обратно. Радев акцентира, че задачата е най-късно през октомври да се присъединим към шенгенското пространство . Той разясни, че за задачата е основно през януари Народно събрание да одобри два значими закона - за отговорността на основния прокурор и антикорупционния закон.

След от Австрия и Нидерландия на 8 декември, президентът и вътрешния министър Иван Демерджиев показаха мнение, че страната ни може да се причисли напролет на 2023 година

По думите на Радев Шенген значи унищожаване на опашките по границите, бърз достъп на производителите до пазара и по-големи доходи от непознати вложения.

Време е да заемем полагащото ни се почтено място в европейското семейство. Страните правят оценка напъните ни в защитата на границата и битката с незаконната миграция, сподели още президентът.
 Радев звънна на Урсула фон дер Лайен за Шенген през 2023 година
Радев звънна на Урсула фон дер Лайен за Шенген през 2023 година

Темата ще бъде разисквана и на идното този месец съвещание на Европейския съвет в Брюксел
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР