България ще участва в основните квалификации за Европейското първенство по

...
България ще участва в основните квалификации за Европейското първенство по
Коментари Харесай

След три поредни победи баскетболистите ни влязоха в квалификациите

България ще взе участие в главните квалификации за Европейското състезание по баскетбол за мъже, което ще се организира през 2025 година Това стана допустимо, откакто спечелихме предварителна Група J с три победи и една загуба.

Тимът, воден от Росен Барчовски, потегли с изненадващо проваляне като посетител на Норвегия, само че по-късно записа три следващи победи. Последната беше нощес при визитата на Австрия. Националите изрично надиграха своят съперник и се поздравиха с крайния триумф с 85:71.

В последния мач от групата в събота Норвегия приема Австрия, само че той няма отношение към класирането към този момент.

 Снимка: БФ Баскетбол

Квалификациите за Евробаскет 2025 ще се проведат в три прозореца – февруари 2024, ноември 2024 и февруари 2025 година В тях тимовете ще бъдат разграничени в осем групи по четири, като най-хубавите три ще играят на финалния шампионат.

„ Трикольорите “ водеха от самото начало в Швехат, а група български почитатели ги подкрепяха от трибуните. Официален дебют за България направи Александър Стоименов, който влезе в групата на мястото на отказалия се от тима Борислав Младенов.

 Снимка: БФ Баскетбол

Барчовски заложи на стартовия състав от последната среща – семейството на Норвегия. Началото бе мощно и поведохме бързо с двуцифрена разлика. Първата част приключи с 28:13 за нас. Павлин Иванов и Коди Милър-Макинтайър вкараха общо 28 точки за отбора ни до почивката, а тимът означи и 8 тройки, само че разликата от 15 се резервира и след първото полувреме, този път при 53:38. След паузата преднината на „ лъвовете “ скочи до 24 и въпреки домакините да заличиха част от нея, баскетболистите на Росен Барчовски не изпуснаха контрола в мача до последно.

Най-резултатни за триумфа бяха с 18 точки бяха Павлин Иванов (4 тройки, 6 борби) и Коди Милър-Макинтайър (6 битки, 8 асистенции). Алекс Симеонов има 13 точки и 8 битки, а малко не стигна на Константин Костадинов за дабъл-дабъл – 10 точки и 8 битки.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР