България ще трябва тепърва да изгради доверие у европейските си

...
България ще трябва тепърва да изгради доверие у европейските си
Коментари Харесай

Кирил Петков за Шенген: Нямат ни доверие, защото сме ги лъгали през годините

България ще би трябвало занапред да построи доверие у европейските си сътрудници, с цел да влезе в шенгенското простраснство. Това съобщи министър председателят Кирил Петков след среща в Брюксел с премиера на Нидерландия Марк Рюте.

По думите му България номинално е изпълнила условията за вход в шенгенското пространство, само че не и дейно - би трябвало действително да се спре контрабандата и да се усъвършенства контролът по границата ни.

" Нямат ни доверие, тъй като се оказва, че през годините доста от нещата, които сме обещавали, сме ги лъгали. Сега би трябвало да изградим и да покажем доверие. Те подават ръка, само че всички знаем приказката за лъжливото овчарче. Новото българско държавно управление ще покаже, че прави това, което дава обещание ", съобщи Петков.

Той е заречен, че държавното управление ще стартира сериозен разговор по тематиката и ще работи предпочитано в сферите, в които сътрудниците ни виждат дефицити.



Министър-председателят е за втори ден в Брюксел, където взе участие в среща на върха на европейските водачи, отдадена на рецесията с Украйна. По време на визитата си Кирил Петков организира и голям брой двустранни срещи.

Снощи той е разговарял с президента на Франция Еманюел Макрон и с канцлера на Германия Олаф Шолц. Обсъдени са опциите за съдействие в областта на жп-транспорта и градежа на автомагистрали.

Кирил Петков е провел диалог и с президента на Египет, който е показал интерес към българското произвеждане в областта на отбранителната промишленост. Двамата са разискали опцията България да продава от производството си на Египет без медиатори. От своя страна египетския президент е декларирал, че страната му може да даде на България полутечен газ.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР