България ще се включи в тренировъчната мисия на ЕС за

...
България ще се включи в тренировъчната мисия на ЕС за
Коментари Харесай

България се включва в обучението на украински военни

България ще се включи в подготвителната задача на Европейски Съюз за военно подкрепяне на Украйна - European Union Military Assistance Mission in Ukraine (EUMAM UА) . Решението за националния принос е взето от Министерският съвет в осъществяване на, оповестява Пресслужбата на Министерството на защитата.

След решение на Съвета " Външни работи " от 17 октомври 2022 година, EUMAM UА. Тя има " непослушен " мандат, което значи без потребление на мощ и е с първична дълготрайност от две години.
 Стоянов не чака повече опасност за страната, откакто дадем оръжие на Украйна
Стоянов не чака повече опасност за страната, откакто дадем оръжие на Украйна

Експерти идват на оглед да видят дали има къде да се достави Грипен у нас

Целта на задачата е да способства за възстановяване посредством образование и подготовка на военните качества на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ). За задачата EUMAM UА ще дава на ВСУ самостоятелна и групова подготовка на тактическо равнище, профилирано образование на персонален състав, подготовка на бойни формирования за териториална защита и даване на въоръжение, техника и муниции за подготовка на формирования от въоръжените сили на Украйна.
 Външно отговори на Захарова: Пропагандна изразителност
Външно отговори на Захарова: Пропагандна изразителност

България е суверенна страна, акцентира Костадин Коджабашев

С решение на Министерския съвет България декларира готовността си за принос към тази обучителна задача. Подготовката ще се организира на територията на Федерална Република Германия, Република Полша и други държави-членки на Европейски Съюз . Предвижда се и в обсега на българското присъединяване, след координиране с украинската страна, на територията на Република България да се организира образование с един модул за подготовка на бойни санитари (до 15 военнослужещи на месец, до 4 модула в границите на година).
 175 гласа в поддръжка на Украйна
175 гласа в поддръжка на Украйна

България към този момент има своята законна национална позиция по отношение на съветската война в Украйна и тя е основана върху огромно парламентарно мнозинство
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР