България ще работи за създаването на академия под егидата на

...
България ще работи за създаването на академия под егидата на
Коментари Харесай

С какви цени и плажове посреща българското Черноморие туристите?

България ще работи за основаването на академия под егидата на Световната организация по туризъм. Това разгласи служебният министър на туризма Илин Димитров по време на конференция на световната организация в София. Амбицията на страната ни е да взе участие в развиването на главните политики в туристическия бранш, добави още Димитров.

България има неизползван капацитет, който може да бъде развъртян посредством по-активно взаимоотношение със Световната организация по туризъм, изясни генералният ѝ секретар Зураб Пололикашвили.

" България има съвсем всичко - културно завещание, селските региони са доста забавни и неповторими и съм сигурен, че това са съставените елементи, които могат да отличат страната. Ние се разбрахме да влагаме и да поддържаме България и да създадем учебен център ", съобщи Зураб Пололикашвили, общоприет секретар на Световната организация по туризъм към Организация на обединените нации.

Туристическият бранш в Европа е изправен пред доста провокации и проблеми през последните години, сподели министър Димитров, измежду които пандемия, спорът в Украйна, разрушени вериги на доставки и липса на работна мощ за бранша.

Туристите по българското Черноморие обаче ще имат достъп до 22 плажа отличени със знак за качество " Син байрак ".

" Имаме максимален брой, от последните години, плажове със " Син байрак ". Това значи, че са чисти поддържани и подготвени за туристи като цените ще бъдат сходни с миналогодишните ", сподели още министърът на туризма Илин Димитров.

Два плажа в Северното Черноморие и един в Южното са измежду новоотличените.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР