България ще продължи да се грижи за всички невинни хора,

...
България ще продължи да се грижи за всички невинни хора,
Коментари Харесай

Калина Константинова: България ще продължи да помага на бягащите от войната

България ще продължи да се грижи за всички почтени хора, които бягат от ужасяващата война в Украйна до тогава, докато те имат потребност от нашата помощ. Това написа в формалната си фейсбук страница вицепремиерът по ефикасното ръководство Калина Константинова

" Ще им дадем колкото време им е нужно, с цел да се почувстват спокойни и сигурни , и ще продължим да оказваме всякаква поддръжка, на която сме способни, освен като страна, само че и като хора ", показва тя. 

Калина Константинова напомня, че през цялото време българското държавно управление е оповестило, че филантропичната стратегия за настаняване на бежанци в хотелите ще продължи до 31 май, когато стартира и интензивният летен туристически сезон. 

" Решението да настаним разселените от Украйна лица в хотели е освен прелестен образец за сполучливо публично-частно партньорство, само че е и мярка, която извънредно доста поддържа хотелиерския отрасъл след удара, който понесоха от Коронавирус рецесията. На процедура за тях сезонът стартира още през март, а от през вчерашния ден стартира изплащането на първия транш от 11 075 446,40 лева с Данък добавена стойност към хотелите ", декларира още вицепремиерът. 

Според нея идната значима задача е да бъде обезпечен достъп до пазара на труда за бягащите от войната, както и полагането на грижи за най-уязвимите – децата. 

Хората, потърсили краткотрайна протекция, по никакъв метод не желаят да са в тежест на страната и нашето общество. Единственото, което желаят, е да се завърнат вкъщи, написа още вицепремиерът Калина Константинова. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР