България ще продължи да получава ваксини от препарата на Pfizer

...
България ще продължи да получава ваксини от препарата на Pfizer
Коментари Харесай

Министър Кацаров: До 2023 г. страната ни ще продължи да получава ваксини на Pfizer

България ще продължи да получава ваксини от препарата на Pfizer през идващите две години. Това разгласи служебният здравен министър доктор Стойчо Кацаров по време на брифинг след съвещание на кабинета в Министерски съвет.

„ Правителството взе решение да се причисли към контракта, който Европейска комисия е сключила с Pfizer/BioNTech, посредством който се обезпечават ваксини за 2022 и 2023 година за целия Европейски Съюз. Така,че въпросът е решен. От през днешния ден влез в действие моя заповед, с която заповядвам на РЗИ-ата да обезпечат доставката на ваксини до всички персонални лекари ", съобщи доктор Кацаров.

„ Ще се провеждат мобилни групи за хора, които са неподвижни и поради това до този миг не са се ваксинирали, а имат предпочитание. Съдействие ще окажат от Министерство на вътрешните работи и кметовете на общините. Предвиждаме смяна в реда за имунизиране заради това, че големият брой от умрелите са хора над 60 години. От понеделник до четвъртък ще се прави преди всичко имунизация точно на тази възрастова група”, сподели служебният министър на опазването на здравето.

„ Ако успеем да имунизираме тази рискова група, това ще ни развърже ръцете и ще можем да премахнем доста от съществуващите ограничения. Там е разковничето”, разясни доктор Кацаров.
В идващите дни Министерството на здравеопазването ще реши дали изключителната епидемиологична конюнктура ще бъде удължена.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР