„България ще продължи да подкрепя европейската перспектива на Молдова“, заяви

...
„България ще продължи да подкрепя европейската перспектива на Молдова“, заяви
Коментари Харесай

Президентът: Ще продължим да подкрепяме европейската перспектива на Молдова

„ България ще продължи да поддържа европейската вероятност на Молдова “, съобщи президентът Румен Радев, който през днешния ден на „ Дондуков “ 2 се срещна със заместител министър-председателя по въпросите на европейската интеграция на Република Молдова Юрие Лянка, оповестиха от прессекретариата на президента. Президентът Румен Радев удостовери и готовността на страната ни да подкрепя започнатите от Молдова промени в областите на върховенството на закона, положителното ръководство, битката с корупцията.
Между България и Молдова съществуват близки другарски връзки, ползотворно двустранно съдействие и деен политически разговор, беше позицията на Румен Радев и Юрие Лянка. Двамата откроиха позитивния принос върху двустранното съдействие на огромната историческа българска диаспора в страната. Изразена беше подготвеност за взаимни дейности с управляващите на Република Молдова за запазване на националната, културна и езикова еднаквост на българската общественост, посредством запазването на статута и целостта на Тараклийския регион, подобряването на опциите за проучване на български език и усилване поддръжката от страна на българските университети за възстановяване на образованието в Тараклийския университет посредством стратегии за продан на студенти.
По време на срещата високо беше оценено даденото единодушие и оказаното подпомагане от страна на молдовските управляващи за откриването на Консулство на Република България в Тараклия, с което се уголемява дипломатическото и консулското наличие на страната ни в Молдова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР