България ще предостави на Украйна леко стрелково оръжие и някои

...
България ще предостави на Украйна леко стрелково оръжие и някои
Коментари Харесай

Какво оръжие ще предостави България на Украйна?

България ще даде на Украйна леко стрелково оръжие и някои муниции. Това сподели служебният министър на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов пред публицисти.

По думите му даването на военната помощ ще стане на база на взетото решение от Народното събрание.

Министърът на защитата е дал лист какви са опциите на Българската войска. Този лист напълно скоро ще излезе, посочи Стоянов.

" Според опциите на Българската войска, ние ще окажем помощ на Украйна, както взеха решение депутатите “, разяснява още министър Стоянов.

Той посочи, че помощта, която ще даде България на Украйна, няма по никакъв метод да засегне боеспособността на Българската войска.

" Това, с което оказваме помощ, е това, с което можем да си позволим да помогнем сега ", съобщи още служебният министър на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов.

Припомняме, че на 3 ноември Народното събрание реши България да изпраща оръжия на Украйна. Със 175 от гласовете на ГЕРБ, „ Продължаваме промяната “, Движение за права и свободи, „ Демократична България “ и „ Български напредък “, решението бе подкрепено. „ Против “ се оповестиха от Българска социалистическа партия и „ Възраждане “. По време на гласуванията от левицата издигнаха листове с надпис „ Не на оръжията! Мир “.

Дебатът за общ план на решение за оказване на военна помощ за Украйнапродължи повече от три часа.Проектът на решение е направен на взаимно съвещание на Комисията по защита и Комисията по външна политика. Той сплотява плановете за решения, импортирани от ПГ ГЕРБ-СДС и този на „ Демократична България “.

В хода на полемиката по показания план, който планува военна и военнотехническа помощ за Украйна и рационализация на Българската войска, „ за “ помощта се застъпиха вносителите от ГЕРБ-СДС и „ Демократична България “. В поддръжка се изрекоха и от „ Продължаваме Промяната “, Движение за права и свободи и „ Български напредък “. Категорично „ срещу “ сходно проекторешение бяха от „ Българска социалистическа партия за България “ и „ Възраждане “.

Във фокуса на полемиката бе положението на Българската войска, нейната боеспособност и опциите за нейното превъоръжаване.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР