България ще предостави хуманитарна помощ за Украйна в размер на

...
България ще предостави хуманитарна помощ за Украйна в размер на
Коментари Харесай

България изпраща хуманитарна помощ за Украйна в размер на 234 700 лева

България ще даде филантропична помощ за Украйна в размер на 234 700 лв., която да подкрепи страната за посрещането на най-належащите филантропични потребности в изискванията на наближаващия зимен сезон и засилени офанзиви против сериозна инфраструктура, реши държавното управление на днешното си съвещание, оповестява пресцентърът на Министерски съвет. Финансирането ще бъде обезпечено от средства по бюджета на Министерството на външните работи, предопределени за развиване и филантропична помощ.

Предвид тежката филантропична конюнктура в Украйна, която в допълнение се усложнява от настъпващия зимен интервал, страната ще продължи да бъде част от напъните на Европейски Съюз и интернационалната общественост за решение на спора и за облекчение на страданията и подкрепяне на гражданското население в страната.

Хуманитарната помощ ще бъде разпределена към Хуманитарния фонд за Украйна/Бюрото на Организация на обединените нации на съгласуване на филантропичните действия (ОСНА) (в размер на 156 467 лева) и Върховния комисариат на Организация на обединените нации за бежанците (ВКБООН) (в размер на 78 233 лв. ).
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР