България ще предостави хуманитарна помощ за хората на Сирия и

...
България ще предостави хуманитарна помощ за хората на Сирия и
Коментари Харесай

България предоставя близо 274 хил. лв. хуманитарна помощ за Сирия

България ще даде филантропична помощ за хората на Сирия и сирийските бежанци в района, реши държавното управление на днешното си съвещание. Финансирането ще бъде обезпечено от средства по бюджета на Министерството на външните работи, предопределени за развиване и филантропична помощ.

Одобрената помощ е в сходство с целите на Средносрочната стратегия за помощ за развиване и за филантропична помощ на Република България за интервала 2020-2024 година и с географските цели на България по филантропичните въпроси за 2022 година

Хуманитарната помощ за Сирия, на обща стойност 273 816 лв., ще бъде разпределена към Детския фонд на Организация на обединените нации (УНИЦЕФ) (127 129 лева), Международната организация по миграция (МОМ) (97 791 лева) и към Фонда на Организация на обединените нации за популацията (UNFPA) (48 896 лева) за реализирането на план на UNFPA в региона на отбрана от принуждение, учредено на пола.

Предоставената от България филантропична помощ ще способства за посрещане на филантропичните потребности на хиляди хора. Страната ни продължава да бъде част от напъните на Европейски Съюз и на интернационалната общественост за решение на най- острите филантропични провокации и за облекчение на страданията и подкрепяне на хората на Сирия и сирийските бежанци в прилежащите страни.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР