България ще постави пред властите в Република Северна Македония и

...
България ще постави пред властите в Република Северна Македония и
Коментари Харесай

България ще постави пред РСМ и международните си партньори въпроса с недопускането на български граждани в страната

България ще сложи пред управляващите в Република Северна Македония и пред интернационалните си сътрудници въпроса с недопускането през вчерашния ден в страната на евродепутата Андрей Ковачев, ръководителя на фондация " Българска памет " доктор Милен Врабевски и още трима български жители.


В позицията на външното ни министерство се показва още, че сходни дейности оказват отрицателно въздействие върху добросъседските връзки. От ведомството припомнят и че декларираните искания за европейска интеграция на Северна Македония изискват прекратяване на провокациите към България, българите и представителите на европейските институции.

Същевременно представителят на Министерството на вътрешните работи на Република Северна Македония Тони Ангеловски разяснява нощес повода за отхвърли:

" Македонската полиция няма да разреши, нито в този момент, нито в бъдеще ще разреши, да влязат в страната хора, които са евентуални извършители на публичния ред и успокоение и които наскърбяват и омаловажават жителите и страната ", сподели Ангеловски за Канал 5, представен от БНР./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР