България ще получи силна подкрепа за присъединяването си към Шенгенското

...
България ще получи силна подкрепа за присъединяването си към Шенгенското
Коментари Харесай

Премиерът Денков разкри при какви условия България ще получи подкрепа за Шенген

България ще получи мощна поддръжка за присъединението си към Шенгенското пространство, в случай че до края на годината свърши това, което чакаме от нея. Такова обръщение е получил министър председателят акад. Николай Денков в диалози с европейски водачи през днешния ден.

Това оповестиха от държавната пресслужба.

Днес той организира къса среща с Марк Рюте - министър-председателя на Нидерландия, която дружно с Австрия стопира страната ни по пътя към премахването на границите с Румъния и Гърция. Акад. Денков беседва също с ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, с ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел, с министър-председателя на Англия Риши Сунак и още няколко министър председатели.

Британският министър-председател е споделил казуса на кралството с незаконните мигранти, които стигат до Острова с лодки от континентална Европа, в това число през България. В същото време той е изразил цялостна поддръжка за външнополитическите цели на нашата страна. Акад. Денков е потърсил поддръжка от Англия във връзка с приемането на България в Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР).

Премиерът е на работно посещаване в испанския град Гранада, където през днешния ден се организира Третата среща на Европейската политическа общественост. Форумът събра дружно водачи от целия континент, които разискаха две съществени тематики - поддръжката за Украйна и битката с незаконната миграция .

Утре акад. Николай Денков ще взе участие в неофициалното съвещание на Европейския съвет. Лидерите от Европейски Съюз ще стартират полемики по отношение на целите за идващите години. Тези разисквания ще спомогнат за правенето на стратегическа стратегия — петгодишен проект за политиките , който да зададе общи политически насоки за развиването на Съюза. Ще бъде наранена и тематиката за разширението на Европейски Съюз.
 Германия поддържа България за Шенген
Германия поддържа България за Шенген

Украйна, Западните Балкани и правосъдната система бяха измежду разискваните тематики в Берлин
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР