България ще получи най-модерния боен самолет на възможно най-добра цена.

...
България ще получи най-модерния боен самолет на възможно най-добра цена.
Коментари Харесай

Ерик Рубин: България ще получи най-модерния самолет на възможно най-добрата цена

България ще получи най-модерния военен аероплан на допустимо най-хубава цена. Това сподели посланикът на Съединени американски щати Ерик Рубин във връзка желанието на България да закупи F-16. Рубин взе участие в конференцията на тематика „ Политиките на България в евроатлантическата действителност “, която е проведена от ДЕБАТИ.БГ и Фондация „ Америка за България ”, съобщи кореспондент на БГНЕС.

На форума участват някогашният белгийски министър председател и ръководител на Европейски Съюз Херман Ван Ромпой, президентът Росен Плевнелиев (2012 – 2017г.) и конституционният арбитър Филип Димитров.

„ Като погледнете целия пакет ще разберете, че задължението на Съединени американски щати е да поддържа българската войска и авиация. Смятам, че цената е рационална. Разбирам, че това е висока цена, само че ние ще поддържаме потребностите на България и действителността, в която се намира. Уверявам ви, че България ще има най-модерния военен аероплан, когато договорката бъде приключена. Това ще докара до възстановяване както на сигурността на България, по този начин и на НАТО и по този метод ще стане неин стратегически сътрудник “, съобщи Рубин.

Той изясни още, че двете страни имат положително партньорство между тях и в случай че в миналото то е било единствено във връзка с сигурността и защитата, то през днешния ден те са многостранни.

„ Думата причинност е основен фактор в оформянето на връзките сред България и Съединени американски щати. Ние би трябвало да продължим да пазиме, това което сме постигнали, само че и да подсигуряваме че това ще продължи и в бъдеще. Аз имам вяра в бъдещите връзки сред Съединени американски щати и България, които датират от 150 години “, беше безапелационен посланикът на Съединени американски щати в София.

„ Ние поддържаме и диверсификацията, и завършването на българския газопровод. Очакваме скоро да забележим резултатите. Доставка на газ от други източници, да вземем за пример от Азербайджан, е основен план, който ще даде енергийна самостоятелност на България. Това е значим фактор и за Националната сигурност на страната “, съобщи още той и напомни, че топлинната сила, която се създава у нас е с помощта на Топлоелектрическа централа „ Марица-Изток “ 1 и 3, които са издигнати с американска инвестиция. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР