България ще получи над 480 млн. евро по плана RePowerEU“,

...
България ще получи над 480 млн. евро по плана RePowerEU“,
Коментари Харесай

България ще получи 480 млн. евро по плана „RePowerEU“

България ще получи над 480 млн. евро по проекта „ RePowerEU “, обвързван с енергийния преход на страните от Европа. Това заяви служебният министър на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов по време на теоретичен конгрес " Енергийната промяна в България в подтекста на проекта RePowerEU ", който се организира в София през днешния ден.

Стоянов подсети, че всяка от страните от Европейски Съюз ще прибави нова глава към националния си проект за възобновяване и резистентност - глава " RePowerEU ". Това ще помогне за финансиране на вложения и промени в бранша, като за задачата са планувани 20 милиарда евро, а грантът за България е към 480 млн. евро.  

 „ REPowerEU “  е опция за промишлеността ни да се декарбонизира, да стане по-енергийно ефикасна и да разшири своя дял в стопанската система на България. Новият проект би трябвало да подкрепи и всички дребни и междинни предприятия в прехода, които са най-засегнати от високите цени на силата във всичките й форми,  изясни Стоянов,  цитиран от Българска телеграфна агенция.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР