България ще получи догодина от Европейския съюз 139 651 309

...
България ще получи догодина от Европейския съюз 139 651 309
Коментари Харесай

България ще получи догодина близо 140 млн. евро за преодоляване на COVID кризата |

България ще получи следващата година от Европейския съюз 139 651 309 евро от общо 11 милиарда евро по фонда, предопределен за превъзмогване на последствията от Коронавирус пандемията. Това сочат данни, показани през днешния ден от Европейската комисия.

Разпределените от Европейска комисия пари ще послужат за ограничения за икономическо възобновяване, възстановяване на здравните системи и в поддръжка на най-уязвимите групи от популацията. Комисията чака средствата да бъдат ориентирани в интерес на цифровизацията и прехода към природосъобразна стопанска система.

Средствата се отпускат на две елементи според от въздействието на пандемията, се отбелязва в известие на комисията. Разпределението е по данните за Брутният вътрешен продукт, безработицата и младежката безработица в обособените страни.

Европейска комисия показва, че в България чиновниците на първа линия в борбата с вируса са получили в допълнение заплащане по обособения бюджет, а възрастните хора и хората с увреждания получават здравни и обществени услуги вкъщи.

Европейски Съюз обособи бюджетен фонд с в допълнение финансиране от 50,6 милиарда евро, които да се употребяват до края на 2023 година Целта на фонда е да помогне за икономическото и общественото възобновяване от пандемията.

За тази година фондът разполага с към 40 милиарда евро и над 90% от тях са разпределени за капиталови стратегии. Финансирането бе употребявано като мост сред незабавните ограничения, подхванати при започване на рецесията, и превъзмогването на последствията от пандемията в дълготраен проект, разяснява Европейска комисия.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР