България ще получи близо 29 милиарда евро в следващите години.

...
България ще получи близо 29 милиарда евро в следващите години.
Коментари Харесай

Борисов от Брюксел: Няма да си подам оставката, осигурих 1 млрд. евро повече, общо 29 млрд.

България ще получи близо 29 милиарда евро в идващите години. Това са с 1 милиард лв. повече. С това се похвали министър председателят Бойко Борисов от Брюксел. И съобщи, че няма да подава оставка.
Борисов, опивайки рекордното си кафе след многочасовия нощен маратон, сподели, че е обезпечил тези пари, откакто бюджетът на Европейски Съюз е с 60 милиарда по-малък.

Премиерът Борисов разяснява още, че при променянето на рамката е вкарана и точка, която планува 200 млн. лева за изостаналите региони в България.

Шарл Мишел е извънреден другар на България. Меркел доста оказа помощ. Огромна поддръжка и от Себастиан Курц, направи изявление пред съвете все едно е министър председател на България, че държи да получи България тези 200 млн. Специално да на премиера на Холандия, сподели Борисов.

Бюджетът на Европейски Съюз ще е 1,8 тримилиона евр.Одобрение е получило последното предложение на Шарл Мишел - ръководителя на Европейския съвет. Според документа, размерът на фонда ще остане 750 милиарда евро, само че безвъзмездните средства ще бъдат понижени от 500 на 390 милиарда, а заемите ще са на стойност 360 милиарда евро.

Лидерите на Европейски Съюз реализираха съглашение за бюджета на общността за идващите 7 години и за финансовите параметри на тактиката за възобновяване от COVID-19.

Френският президент Еманюел Макрон написа коментар във фейсбук - " Исторически ден за Европа! ".

Промяната пристигна след напън от по този начин наречените спестовни страни, които са срещу даването на грантове. Заложени са промени в частта за съблюдаване на правилата на господство на закона като изискване за приемане на европейски помощи. Базовата теза, че размерът на дотациите от бюджета и фонда за възобновяване би трябвало да бъдат свързани непосредствено със съблюдаване правилата на върховенството на закона и на европейските полезности, е останала в документа, само че е омекотен механизмът за наблюдаване. Сериозно са орязани редица стратегии, като тази, която би трябвало да помогне за прехода към зелена и цифрова Европа.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР