България ще получи 200 милиона евро от Европейската комисия за

...
България ще получи 200 милиона евро от Европейската комисия за
Коментари Харесай

България получава 200 млн. евро от ЕК за опазване на българо-турската граница

България ще получи 200 милиона евро от Европейската комисия за запазване на българо-турската граница. Това заяви в Малко Търново министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев, който инспектира граничния полицейски сектор.
Прочетете още
До приемането на сумата „ Гранична полиция ” ще употребява 35 високопроходими коли, предоставени от други ведомства и министерства, и още 40 джипа от структурите на Министерството на вътрешните работи. Целта била с тези коли граничарите да се оправят със дилемите си до началото на април. Тогава ще пристигна нужното финансиране за нови джипове.

„ Ясно обаче би трябвало да се съобщи, защото се завъртя сумата от 600 млн. евро. Да, това е сумата, която се отпуска за външни граници. От нея предпочитано ще бъде отпуснато за българо-турската граница не в цялостния размер, защото това е цялостният размер за всички външни граници. Но имам уверението, че всичките ни претенции, които сме набелязали като най-спешни и нужни - това е построяването на 110 км техническо поръчителство, доставяне с коли, доставяне с персонален състав, ще бъдат включени в тази сума. За момента обсъждаме 200 млн. евро. Мисля, че те ще покрият това, което сме поискали за момента ”, разяснява отрасловият министър.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР