България ще получи 2,3 млн. броя ваксини срещу . Това

...
България ще получи 2,3 млн. броя ваксини срещу . Това
Коментари Харесай

България ще получи 2,3 милиона броя от ваксината срещу COVID-19

България ще получи 2,3 млн. броя ваксини против. Това стана ясно, откакто Европейската комисия подписа контракт за произвеждане на 300 милиона дози от препарата, който към този момент се тества от Университета в Оксфорд, съобщи bTV.
Още тази година може да бъде подадено искане за узаконяване на имунизацията. Това излиза наяве от изявление пред Би Би Си на шефа на оксфордската група, работеща по основаване на имунизацията, Андрю Полард. В клинични изследвания във Англия, Бразилия и Република Южна Африка вземат участие 20 хиляди души.
 AstraZeneca няма да носи отговорност за странични резултати от имунизацията си в Европейския съюз AstraZeneca няма да носи отговорност за странични резултати от имунизацията си в Европейския съюз
Производителят на имунизацията против ковид AstraZeneca няма да изплаща компенсации при възможни правосъдни искове, Това е записано в...
Сред участниците е и живеещата в Оксфорд българка Мария Спирова. „ Това, което ми се случи на мен, беше най-обичайният непряк резултат – към 2 дни подържах 38 градуса температура, след което, като с нож се пресече това и се почувствах добре, и не съм преживявала други странични резултати. Очаквам през септември и втората доза “, описа тя.
Данните от първата и втората фаза на тестванията са обнадеждаващи и демонстрират, че пациентите са основали „ здрав “ имунен отговор. В момента екипите организират третата фаза от тестването, където се чака над 50 души индивида в най-различни местоположения по света да получат имунизацията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР