България ще поиска от Европейската комисия разрешение да похарчи авансово

...
България ще поиска от Европейската комисия разрешение да похарчи авансово
Коментари Харесай

България пита ЕК за авансово ползване на част от еврофинансирането

България ще изиска от Европейската комисия позволение да похарчи предплатено част от европейските пари, планувани за идващия програмен интервал. Това разгласи вицепремиерът Томислав Дончев.

Той взе участие дружно с министър-председателя Бойко Борисов и заместник-министъра на районното развиване Николай Нанков в инспектирането на строителството на Автомагистрала „ Тракия “.

Между 200 или 300 милиона евро могат да бъдат вложени в обществени антикризисни ограничения за подкрепяне на хората и бизнеса. “Парите, които би трябвало да плащаме, да харчим до 2021 година, да имаме право шест или седем месеца предплатено по-рано да ги влагаме в антикризисни ограничения. Това ще ни разреши по-леко да излезем от рецесията ”, сподели вицепремиерът, представен от БНР.
Дончев уточни, че за безплатно финансиране за дребни предприятия страната обезпечава над 170 милиона лв.. “Това е нужната бърза, ликвидна поддръжка според от оборота – сред 3 и 10 хиляди лв., като задачата ни е да стигнем до колкото може по-голям брой предприятия. Надявам се над 20 хиляди, което значи – дребен майстор, дребна работилничка, фризьорски салон, кафе, магазинче, който е потърпевш да може да си помогне с тия пари ”, уточни вицепремиерът.
Това е четвъртата ревизия за последните 7-8 месеца, когато започва строителството по автомагистрала „ Европа ”.
Николай Нанков уточни, че 60% от плана е подготвен. Предстоят документи за няколко от подучастъците.
В сектора в региона на Сливница ще има 11 огромни уреди – един мост, пет надлеза, три селскостопански надлеза, два подлеза. Ще има и два огромни пътни възела към града.
„ Крайният период за привършване беше май 2021, само че ще сме подготвени есента ”, добави зам.-министърът, представен от Нова тв.
„ Тези ЛОТ-ове ще станат за Нова година, който желае да върви на бар на ресторант в Белград, да може да върви, дай Боже до тогава всичко да е минало ”, разяснява министър председателят.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР