България ще поиска финансова помощ от Европейския съюз заради мигрантите

...
България ще поиска финансова помощ от Европейския съюз заради мигрантите
Коментари Харесай

Младен Маринов: Ще поискаме финансова помощ от Европейския съюз заради мигрантите

България ще изиска финансова помощ от Европейския съюз поради мигрантите по границата. Това заяви вътрешният министър Младен Маринов преди началото на днешното изключително съвещание на министрите на вътрешните работи на Европейски Съюз в Брюксел, отдадено на рецесията границата с Турция. Маринов не посочи сумата, която страната ни ще изиска и добави, че към този момент не се постанова изпращане на още чиновници от европейската гранична работа Фронтекс у нас, съобщи БНР.
Вчера стана ясно, че Еврокомисията предлага на Гърция да бъдат отпуснати 700 млн. евро, половината от които неотложно. Средствата ще отидат за увеличение на потенциала на банкет, непринудено завръщане и нужни процедури за здравето и сигурността.
„ Това е на първо място обръщение на взаимност с Гърция, която се сблъсква със забележителен миграционен приток, само че също по този начин и изключително безпокойствие, обвързвано с това събитие. Също по този начин и на взаимност с Кипър и България, които могат да бъдат наранени от интернационалните полемики, които Турция води сега “, съобщи министърът на вътрешните работи Кристоф Кастанер. Той добави, че Съветът ще насочи и изрично обръщение към Турция да съблюдава съглашението за бежанците с Европейския съюз.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР