България ще плати 6 пъти по-скъпо за медицински хеликоптери, споделя

...
България ще плати 6 пъти по-скъпо за медицински хеликоптери, споделя
Коментари Харесай

Георги Гвоздейков: България ще плати 6 пъти по-скъпо за медицински хеликоптери

България ще заплати 6 пъти по-скъпо за медицински хеликоптери, споделя в обява във Facebook претендентът за депутат от " Продължаваме Промяната " - " Демократична България " инж. Георги Гвоздейков:

" Отново се оказах прав! Дълго време обяснявах, че авиационен оператор не може да бъде лицензиран за HEMS полети без да има хеликоптер. Затова България Хели Мед Сървиз ЕАД пусна социална поръчка за „ изсъхнал лизинг “ на оборудван хеликоптер, с цел да лицензираме БЪЛГАРСКИ авиационен оператор за HEMS.

Закриха ни по неотложност преди да подпишем контракт, който за ДВЕ години щеше да ни коства 4,5 милиона лв. със заплати и прехрана за РАБОТНИ МЕСТА за БЪЛГАРСКИ екипи. Повтарям: 4.5 млн. и работни места за български екипи. Какво направиха МТС и ДАО откакто ни закриха: Разбраха, че не могат да лицензират авиационен оператор за HEMS полети без да има хеликоптер и по тази причина започнаха да приказват за „ влажен лизинг “. Мокър лизинг обаче не могат да сключат, тъй като НЯМАМЕ наш Авиационен оператор. Лицензиран!

Затова МТС и ДАО, откакто осъзнаваха правните спънки, афишират, че ще пуснат поръчка за възлагане на услуга HEMS по ДОГОВОР и ще възложат, аутсорсват (outsourcing) осъществяването на HEMS на ЧУЖД лицензиран авиационен оператор. Договорът съгласно ДАО за ДВЕ години с вероятно удължение с още една ще е на стойност 28 милиона лв.! 28 млн. лева за ЧУЖД оператор и работни места за непознати водачи. Повтарям: 28 млн. лева и работни места за непознати екипи.

Всичко това стана ясно от присъединяване на генералния шеф на ДАО в " Денят стартира " по Българска национална телевизия 1 на 23.03.2023 година Тази стойност е 6 пъти по-висока от цената на услугата, която България Хели Мед Сървиз възнамерява, 6 пъти повече пари на данъкоплатците, изхарчени за неверни решения на служебния кабинет. Същият длъжностен кабинет, който до през вчерашния ден обясняваше, че страната щяла да банкрутира, в този момент намира 6 пъти повече пари, с цел да разпореди активност по HEMS на непознат авиационен реализатор?!

Какво въобще се случва в страната? Време е да сменим некомпетентните решения с професионални такива. "


КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР