България ще организира две световни първенства по спортен риболов през

...
България ще организира две световни първенства по спортен риболов през
Коментари Харесай

Две световни първенства по риболов в България през 2019 година

България ще провежда две международни шампионати по състезателен лов на риба през 2019 година. Това стана ясно, откакто интернационалната централа ФИПС разгласява спортния календар за идващия сезон.

 Чорбаджийски в Занзибар, Десподов в Кресна, Стамен Белчев на лов на риба с Мъри
Чорбаджийски в Занзибар, Десподов в Кресна, Стамен Белчев на лов на риба с Мъри

Така си почиват в ЦСКА

На 26 и 27 февруари град Батак приема международния шампионат по лов на риба на лед. Турнирът ще се състои на красивия родопски язовир " Широка поляна ", като се чака в него да вземат участие над 15 национални тима. Страната ни за пръв път получава право да провежда международното състезание в тази извънредно атрактивна и рискова дисциплинираност.

Град Девин получи правото да провежда международния шампионат по лов на риба на пъстърва с естествена примамка на 28 и 29 септември. Турнирът ще се организира на река Въча. Това ще бъде четвърто домакинство на родопския град в пъстървовите дисциплини след международните шампионати през 2002, 2005 и 2008 година.

" Благодарим на управлението на ФИПС, че гласоподава доверие на България. Убеден съм, че ще се оправим както би трябвало с организацията и на двата шампионата ", съобщи ръководителят на Българската федерация по риболовни спортове Георги Михайлов.

България има обичаи в провеждането на огромни шампионати по състезателен лов на риба. Последният Мондиал на въдичарите у нас беше през 2016 година, когато на Гребния канал в Пловдив се организира международното по лов на риба на плувка, която е и най-масовата дисциплинираност. Организацията на този шампионат получи доста висока оценка от ФИПС и нейния президент Уго Клаудио Матеоли.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР