България ще направи промени в Плана за възстановяване и устойчивост.

...
България ще направи промени в Плана за възстановяване и устойчивост.
Коментари Харесай

Кирил Петков обеща промени в Плана за възстановяване от коронакризата

България ще направи промени в Плана за възобновяване и резистентност. Това разгласи българският министър-председател Кирил Петков след срещата си с ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в Брюксел.

Премиерът акцентира, че главната задача е да се отстрани корупцията, тъй като тя е една от огромните спирачки пред това заложеното в документа да бъде изпълнено сполучливо. Планът за възобновяване и резистентност би подсигурил на страната ни средства, равняващи се на близо 10% от Брутният вътрешен продукт, само че, с цел да бъдат изцяло усвоени средствата, корупционните схеми би трябвало да бъдат стопирани. И тези процедура би трябвало да бъдат унищожени освен във връзка с евросредствата, а във връзка с цялата стопанска система. Министър-председателят акцентира, че даже преправянето на документа да отнеме две или три седмици, по-важното е работата по него да бъде свършена точно, с цел да се подсигурява потреблението на средствата по най-хубавия целеви метод.
Домбровскис: Българският проект за възобновяване се движи добре
Българският проект за възобновяване и резистентност напредва добре. Това съобщи зам.-шефът на Европейската комисия Валдис Домбровскис по вр...
Прочети повече
В отговор на журналистически въпрос, министър-председателят за следващ път акцентира, че мораториумът върху цените на електрическата и топлоенергията е краткотрайна мярка, която ще даде опция на държавното управление да направи цялостен разбор на системата. Петков беше безапелационен, че режим на тока няма да има.

Още от ИКОНОМИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР