България ще може да изнася преработени от руски петрол продукти

...
България ще може да изнася преработени от руски петрол продукти
Коментари Харесай

До края на 2024 България ще може да внася суров руски петрол

България ще може да изнася модифицирани от съветски нефт артикули за Украйна и други " трети " страни " при избрани условия ". Това реши на второ четене бюджетната комисия в Народното събрание. Законовите промени са свързани с наложените наказания върху съветския нефт поради военната експанзия на Москва в Украйна. Миналата година България получи право на изключение – да внася съветски недопечен нефт до края на 2024 година.

До края на 2024 година България може да внася съветски недопечен нефт и модифицирани артикули, изясни заместник–министърът на финансите Людмила Петкова.

Промените би трябвало да влязат в действие от 5 февруари. Според тях – в случай че петролът е с генезис друга страна – да вземем за пример Казахстан, само че директно е минал през територията на Русия, няма проблем да бъде импортиран в България. И още - от " Продължаваме промяната " упорстват " Лукойл " да бъде длъжен да изготви проект за прекосяване към работа с неруски нефт до края на дерогацията.

Това сподели Венко Сабрутев от " Продължаваме промяната ". Бюджетната комисия отхвърли текстовете, само че окончателното решение ще бъде взето на следващия ден в пленарната зала.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР