България ще извика в София за консултации посланика си в

...
България ще извика в София за консултации посланика си в
Коментари Харесай

Кирил Петков: България ще извика за консултации посланика си в Русия

България ще извика в София за съвещания посланика си в Русия Атанас Кръстин. Това съобщи министър председателят Кирил Петков, който е в Брюксел за съвещание на Европейския съвет.

Действието на страната ни е обвързвано с държанието на съветския дипломат у нас Елеонора Митрофанова.

" Оценявам реакцията на Митрофанова като недипломатическа, остра, груба. Затова ние ще извикаме нашия дипломат от Русия отбратно за съвещания. Всички знаят какво значи това на дипломатически език. Обикновено, когато една страна извика назад за съвещания посланика си, би трябвало и другата страна да последва образеца и да направи същото. " - сподели Петков.

Над 150 военнослужещи от Англия ще се причислят към българската бойна група, съобщи още Петков. В момента се водят диалози и с Италия.

" Мисля, че е потребно за българските военнослужещи да имат тази помощ от нашите сътрудници " - разяснява министър председателят.



Решението на Владимир Путин газа да се заплаща в рубли няма да окаже съществено въздействие върху търговията, счита Кирил Петков. Той дефинира решението като политическо.

Един от целите ни в Брюксел е да се концентрираме общоевропейски върху намаляването на цената на газа, съобщи Петков.

Петков е в Брюксел поради присъединяване си в постоянното съвещание на Европейския съвет на 24 и 25 март. Европейските водачи ще обсъдят съветската военна експанзия против Украйна, тематиките за сигурността и защитата, енергетиката, стопански въпроси, COVID-19 и външни връзки, оповестиха от държавната пресслужба.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР