България ще изпрати в Брюксел Плана за възстановяване и устойчивост

...
България ще изпрати в Брюксел Плана за възстановяване и устойчивост
Коментари Харесай

До 15 октомври изпращаме в Брюксел Плана за възстановяване и устойчивост

България ще изпрати в Брюксел Плана за възобновяване и резистентност до 15 октомври. Това съобщи служебният министър председател Стефан Янев след поклонението „ Тракийска памет “ в град Маджарово. На събитието участваха още вицепрезидентът Илияна Йотова, която има тракийски корени, дипломати и духовници.

„ Предизвикателствата са доста. Предприели сме нужните ограничения, тъй че в огромната си част той е приключен. Спорните и откритите въпрос, които имат да се вземат решение на експертно равнище с Европейската комисия, се надявам да бъдат решени в границите на идната седмица. Така най-късно до 15 октомври би трябвало да имаме подготвеност да предадем проекта “, сподели Янев.

По думите му енергийната тактика на България е коментирана от политическите сили в 46-ото Народно заседание. Янев напомни, че 2036 година е записана като последна дата в народен документ за закриването на въглищните електроцентрали. 

„ Все още преговаряме с Европейската комисия да увеличим тоз период, да го отложим, тъй като въпросът е сложен. Той касае голям брой хора, заети в тази промишленост “, разяснява служебния министър председател, като добави, че от решението на въпроса е заложено в Плана за възобновяване и резистентност под формата на благоприятни условия за преквалификация на хората, заети в минната промишленост, и търсене и заменяне на тези мощности с различен тип гориво.

Премиерът разяснява и пиковото повишаване на природния газ като съобщи, че на този стадий не са обсъждани разновидности за подкрепяне на бизнеса.

„ Въпрос на бъдещи изчисления е дали може да се балансира в това отношение “, добави той.

Янев разяснява и кандидатпрезидентската конкуренция за „ Дондуков “ 2

 „ Не мисля, че нещо би трябвало да ни учудва в политическата обстановка и устрема на избрани хора да издигат кандидатури, избрани партии да търсят реализация на една или друга своя платформа – това е част от естествената политическа конюнктура в една демократична страна. Всички тези неща е значимо да се развиват пред очите на хората и да няма усещане, че нещо се прави зад сцената “, разяснява той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР