България ще изпрати в Брюксел Плана за възстановяване и устойчивост

...
България ще изпрати в Брюксел Плана за възстановяване и устойчивост
Коментари Харесай

Стефан Янев: До 15 октомври изпращаме Плана за възстановяване и устойчивост в Брюксел

България ще изпрати в Брюксел Плана за възобновяване и резистентност до 15 октомври. Това съобщи служебният министър председател Стефан Янев след поклонението „ Тракийска памет “ в град Маджарово.

„ Предизвикателствата са доста. Предприели сме нужните ограничения, тъй че проектът в огромната си част е приключен. Остават откритите въпроси на равнище специалисти. Надявам се те да бъдат решени в границите на идната седмица. Така, най-късно до 15 октомври, би трябвало да имаме подготвеност и проектът да бъде предаден “, разясни Янев.

По думите му енергийната тактика на България е коментирана от политическите сили в 46-ото Народно заседание. И добави, че 2036 година е записана като последна дата в народен документ за закриването на въглищните електроцентрали.

Все още текат договаряния с Европейската комисия този период да бъде повишен, изясни Янев.

„ Не мисля, че нещо в политическата обстановка би трябвало да ни учудва. Сремежът на избрани партии да търсят реализация е част от естествената политическа конюнктура в една демократично страна. Важно е тези неща да се развиват пред очите на хората ", разяснява още Янев.
https://www.facebook.com/novinite.nova/videos/521127772315432
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР