България ще изплати изтребителите F-16 Block-70 наведнъж, а не разсрочено,

...
България ще изплати изтребителите F-16 Block-70 наведнъж, а не разсрочено,
Коментари Харесай

България ще плати 2 млрд. лева за изтребителите наведнъж

България ще изплати изтребителите F-16 Block-70 едновременно, а не разсрочено, както се надяваше до момента държавното управление. Финансовият министър Владислав Горанов сподели в петък, че " евентуално няма да успеем да договорим разсрочено заплащане ".

" Държавата може да си разреши да заплати едновременно новите изтребители ", добави Горанов.

Източници на Меdiapool oбясниха, че неналичието на кредитна история със Съединени американски щати, не разрешава на България да чака огромни отстъпки при схемата за изплащането на машините. Въпреки това в договарянията се обсъждаше вид с държавен заем.

" Със сигурност военните планове са скъпо за нас изпитание. Това, което съм уверен, е, че Ф-16 блок 70 е най-оптималният за нас вид. В договаряния сме с американската страна, с цел да реализираме оптималната цена, която е избрана от Народното събрание. 2 милиарда са много пари, само че откакто това е приоритет, откакто сме членове на НАТО, евентуално и това изпитание би трябвало да бъде направено “, сподели Горанов.

Ако изтребителите бъдат платени тази година, не е изключено да се наложи актуализация на бюджета. Към момента бюджетният остатък е към 3 милиарда лв..
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР