България ще изиска от Турция да намали мощността на някои

...
България ще изиска от Турция да намали мощността на някои
Коментари Харесай

Настояваме Турция да намали мощността на радиопредавателите си

България ще изиска от Турция да понижи мощността на някои радиопредаватели и да промени ъгъла на лъчение. Това разгласи ръководителят на Комисията за контролиране на известията (КРС) Веселин Божков, представен от БНР.

По думите му, " резултатът на топлото море " е повода през лятото да се чуват голям брой турски радиостанции по Черноморието.

На 2 август да вземем за пример в Созопол са засечени 80 турски радиа с положително качество. При последната инспекция, при по-хладно време, те са били 13, посочи той.

" Първо ги накарахме да си извадят RDS кодовете за различаване на съответната станция, да си понижат мощността на лъчение, да си подобрят ъгъла на лъчение на блендата. Те могат да си излъчват със 100 киловата, но да си бъде извърнат към турската страна, а не към България ", уточни Божков.

Според него трябват вложения и от страна на българските оператори, с цел да се чуват повече наши радиостанции и с по-голяма мощ. Той беше безапелационен, че няма разстройване на наши честоти от страна на турски медии.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР