"България ще иска среща с новата Европейска комисия по плана

...
"България ще иска среща с новата Европейска комисия по плана
Коментари Харесай

Желязков: Ще искаме среща в Брюксел по плана за пакет „Мобилност”


"България ще желае среща с новата Европейска комисия по проекта за пакет „ Мобилност”, това съобщи министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков, съобщи БГНЕС.

Желязков, дружно с новоизбраните от България членове на Европейския парламент, даде ексклузивен брифинг след извършена среща с представители на превозвачите по отношение на идните дейности и взаимните стъпки по Пакета за подвижност I.

„ В момента имаме институционална неустановеност във връзка с избора на ръководител на комисията, ръководител на европарламента, както и ръководител на транспортната комисия “, посочи Росен Желязков и добави, че е реализиран консенсус в националната позиция по връзки на метода на държавното управление, представителите ни в Екологичен потенциал и промишлеността.

"Колкото по-скоро имаме ръководител на Екологичен потенциал и конструирана транспортна комисия, толкоз по-добре ", счита транспортният министър.

Росен Желязков бе безапелационен, че България още веднъж ще упорства да бъде прегледано на първо четене законодателното предложение по обособените досиета.

„ В рамките на Съвета ще търсим поддръжката и на други страни, с които имаме сходни визии по обособените съставни елементи, като по този метод разтеглим кръга на групата на единомислещите.

От своя страна всички присъстващите евродепутати показаха поддръжката си.

Евродепутатът Андрей Новаков акцентира, че е от изключителна значимост постигнатото единодушие сред всички партии по тематиката, което я трансформира в национална задача.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР