България ще е сред водещите производители на електрически камиончета в

...
България ще е сред водещите производители на електрически камиончета в
Коментари Харесай

Пловдивска компания инвестира 20 милиона във фабрика за производство на 1000 е-камиончета годишно

България ще е измежду водещите производители на електрически камиончета в близко бъдеще. Електромобилът Sevic V500e е основан в Пловдив и към този момент е сертифициран от европейската автомобилна организация UTAC за придвижване по пътищата на Европа. Това излиза наяве от известие на Министерството на нововъведенията и растежа.

Българските електрически камиони ще се създават напълно с сила от възобновими енергоизточници. Първите 500 бройки към този момент са факт и са предопределени за експорт. Към тях има огромен интерес от Западна Европа и Съединени американски щати.

Батерията на електрическите камиони разрешава пробег от 300 км. и товаримост до 600 кг., като имат огромно приложение най-много в търговията.

Намеренията на компанията производител Milara International са за изграждане на нова фабрика за още 20 милиона, в която да се създават близо 1000 броя електрически автомобили годишно.
 Проекти за 100 милиона лв. осъществя пловдивската
Проекти за 100 милиона лв. осъществя пловдивската " Тракия икономическа зона " през 2021-а

В идващите месеци там стартира серийното произвеждане на товарни електрически автомобили

Около тридесет общини в България употребяват електрическите автомобили на компанията, като финансират покупките си с европейски грантове. Сред тях е община Раковски да вземем за пример.

основава взаимно дружество с Milara International през декември 2019 година Milara е експерт в създаването на роботизирани технологии с местоположения в Съединени американски щати, Европа и Азия.

е учредена през 2006 година в Пловдив и към този момент над година и половина създава и създава електрическите камиончета. Превозните средства ще са напълно българско произвеждане.

Производствените мощности са оборудвани с най-съвременни машини Mazak, които оферират най-високо качество във всяка персонализирана част за V500e, споделят от компанията Sevic. Средната цена на едно камионче е сред 20 и 24 хиляди евро.

Компанията е водещ интернационален снабдител на решения за автоматизация на силициеви пластини за в Съединени американски щати, Европа и Азия. Портфолиото и включва производството на високотехнологични принадлежности за обработка на силициеви пластини като модули за автоматизация (EFEM), манипулатори на силициеви пластини, сортиращи машини, роботи, подравняващи устройства и доста други.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР