България ще достигне пика на епидемията от COVID-19 на 24

...
България ще достигне пика на епидемията от COVID-19 на 24
Коментари Харесай

Американски учени: България ще достигне пика на епидемията на 24 април

България ще доближи пика на епидемията от COVID-19 на 24 април, пресметна Изследователският институт към Университета във Вашингтон. Институцията създаде уебсайт със заключенията си за разнообразни страни в света, наранени от ковид, измежду които и България.
Данните за страната бяха оповестени в сряда вечерта. Преди това Институтът разгласява своите прогнози за Съединени американски щати и множеството от най-засегнатите страни, написа " Свободна Европа ".

Според изчисленията, направени за България, сред 19 и 30 април в страната може да се чакат по 9 или 10 смъртни случая на ден, след което случаите ще стартират да понижават. Институтът позволява, че при избрани условия смъртните случаи биха могли да доближат и максимума от 57 човешки жертви за ден.

Изводите на екипа са учредени на голям брой публични данни, подадени от другите страни, а датата на упования пик предстои на всекидневно преизчисление. Всички проучвания са осъществени при допускането, че в съответната страна е наложена " цялостна обществена отдалеченост до май 2020 година ".

На 30 януари Световната здравна организация (СЗО) разгласи за световна опасност новия ковид, който за първи път беше открит в края на 2019 година в Китай. На 11 март СЗО разгласи, че става дума за пандемия. Настъпването на заболяването бързо завладява целия свят, както се вижда на тази карта в действително време.

В България, която разгласи изключително състояние поради COVID-19 на 13 март, има над 20 смъртни случая. Над 600 са потвърдените случаи на ковид. Тук можете да следите обстановката в България.

Кой е този институт? Институтът за здравни индикатори и оценка (IHME) е теоретичен институт към Медицинския факултет на университета, основан през 2007 година и финансиран от фондацията на Бил и Мелинда Гейтс. Той изследва статистиките в региона на международното опазване на здравето, прави сравнителна оценка на главните здравни проблеми в света и преценя успеваемостта на тактиките, които се употребяват за превъзмогване на проблемите. Изводите на института са публично налични, разгласяват се на уеб страницата на институцията и се употребяват от държавните управления при взимането на решения.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР