България ще даде на Украйна компоненти, за да може тя

...
България ще даде на Украйна компоненти, за да може тя
Коментари Харесай

Лойд Остин: България ще даде на Украйна компоненти за ракети за С-300

България ще даде на Украйна съставни елементи, с цел да може тя да ускори своите ракетни системи С-300, заяви военният министър на Съединени американски щати Лойд Остин в Брюксел по време на срещата на министрите на защитата на страните от НАТО.

Той приказва след съвещание на Контактната група за защита на Украйна, в която членуват към 50 страни, съобщи БНР.

С-300 е руска система за противовъздушна защита със междинен радиус на деяние. По класификацията на НАТО системата се назовава SA-10. Приета е на въоръжение в Съюз на съветските социалистически републики през 1978 година

Предназначена е за защитата на огромни промишлени и административни обекти, военни бази и постове за ръководство от удари. Способна е да прехваща както ракети, по този начин и самолети.

С-300 е първият многоканален зенитно-ракетен комплекс, кадърен да наблюдава до 100 и да порази до 12 цели по едно и също време.

Системата е на въоръжение в България от 1988 година От страните членки на НАТО единствено Словакия към момента оперира с такива комплекси.

Въпреки че ракетите за С-300 се съхраняват в херметично затворени железни цилиндри, 35 години са забележителен интервал от време и при обследването на част от боеприпасите са открити недостатъци. Българското държавно управление взе решение вместо да бъдат бракувани, дефектните ракети да се дадат на Украйна за аварийни елементи.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР