България ще чака Китай за осъществяването на АЕЦ Белене“, поне

...
България ще чака Китай за осъществяването на АЕЦ Белене“, поне
Коментари Харесай

Големите чуждестранни инвеститори на ГЕРБ – много думи и малко действия

България ще чака Китай за реализирането на АЕЦ „ Белене “, най-малко това сочат последните информации от страна на българското държавно управление. Дали тези планове ще се осъществят или не, можем единствено да гадаем, само че Frognews.bg ще ви напомни част от огромните планове, които държавните управления на ГЕРБ дадоха обещание да осъществят с интернационална поддръжка, само че към момента са небитието.
През 2016 година Бойко Борисов се снима в един от бързите влакове в Китай и тогава се роди новината, че ще бъде строена влакова линия сред Берлин и Пекин, която, видите ли, ще минава през България. Не единствено това, съгласно държавните известие Пекин тогава е декларирал предпочитание да придобие индустриалната зона във Ведраре (Карлово), която е неотдавна основана от страната и е подготвен да финансира и осъществя пробив на тунел сред Троян и с. Христо Даново, с цел да свърже железопътните пръстени на Северна и Южна България. Тунелът, който се построява под Шипка с пари на Европейски Съюз е единствено за шосеен превоз, а е известна и практиката на Китай да влага независимо и да приключва от А до Я своите планове.

Едва ли някой ще бъде сюрпризиран, че повече за тези планове не се чу.

А помните ли, че от 2012 година България трябваше да се трансформира в главен експортьор на овце за Катар. По тогавашни оценки трябваше да бъдат изнесени милиони животни и да генерира големи облаги. Въпреки уверението от страна на управляващите за реализирани сделки с катарските управляващи обаче до подобен експорт по този начин и не се стигна. Дори в противен случай, през 2015 година България връща 300 млн. евро на Катар, които стояли на депозит за тази активност, която по този начин и не се осъществила.

А азербайджанският газ? Дойде ли? В началото на годината останахме с усещане, че надали не незабавно след срещата сред Борисов и президента Алиев стартира газифицирането на България посредством държавната компания СОКАР, забележете, за тяхна сметка. България трябваше да стане газов парадайс на Балканите? И по тази причина внезапно спря да се приказва.

С оглед на изброеното дотук – скептицизмът към приказките за китайските нуклеарни вложители е изцяло логически.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР